Blog

Get informed about our latest news and events

Παγωτό Κουνδουράκη

Το γάλα με το οποίο ανέθρεψε η μυθική κατσίκα Αμάλθεια τον Δία
Το κατσικίσιο γάλα εκτός της αυταπόδεικτης υπεροχής του σε ενέργεια, έχει πολυάριθμα πλεονεκτήματα για την υγεία, στομαχικές παθήσεις , άγχος, αϋπνίες, δυσπεψία κ.α. Ένα γάλα που με βάση τον πλούτο του σε αντισώματα και μεταλλικά συστατικά(ασβέστιο, φώσφορο κ.τ.λ.) μπορεί να χαρακτηριστεί ως ‘‘φάρμακο’’

Το κατσικίσιο γάλα δεν προκαλεί αλλεργίες λόγω της σύνθεσης των πρωτεϊνών του.
Χωνεύεται εύκολα, γιατί η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των υγρών του στομάχου, και δεν φουσκώνει. Όσοι προτιμούν το κατσικίσιο γάλα θα σας πουν ότι το βρίσκουν πιο εύπεπτο από το αγελαδινό. Αυτό συμβαίνει γιατί η περιεκτικότητά του σε λακτόζη είναι μικρότερη από εκείνη του αγελαδινού. Έτσι, σε περιπτώσεις ελαφριάς δυσανεξίας στο αγελαδινό, συστήνεται η χρήση κατσικίσιου. (Αν όμως υπάρχει έντονη δυσανεξία στη λακτόζη, θα πρέπει να στραφείτε σε γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι εντελώς απαλλαγμένα από αυτήν.)
Συμβάλει στην θεραπεία του γαστρικού έλκους.

Είναι το πιο πολύτιμο γάλα για την ανάπτυξη των παιδιών μετά το μητρικό.

Συμβάλει στην κατασκευή γερού σκελετού, ιστών και μυικού συστήματος γιατί είναι το πιο πλούσιο σε ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και μαγγάνιο. μέσω του κατσικίσιου γάλακτος μεταβολίζονται καλύτερα μεταλλικά στοιχεία, όπως το ασβέστιο, ο σίδηρος και ο φώσφορος, και στη συνέχεια επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό. Αυτό το πλεονέκτημα του κατσικίσιου γάλακτος είναι που το κάνει αποτελεσματικότερο στην αντιμετώπιση της σιδηροπενίας και της οστεοπόρωσης συγκριτικά με το αγελαδινό.

Το κατσικίσιο γάλα είναι πλουσιότερο σε σχέση με το αγελαδινό σε ασβέστιο. Περιέχει κατά μέσο όρο τουλάχιστον 10% περισσότερο (Σε 100 γρ. γάλακτος, το κατσικίσιο έχει 129 γρ. ασβεστίου ενώ το αγελαδινό 117 γρ.)

Είναι το μοναδικό γάλα που περιέχει βιοργανικό νάτριο και σελήνιο. Συγκεντρώνει τις υψηλότερες ποσότητες βιταμινών (βιταμίνες Α, Β2, C, D, νιασίνη) και περιέχει καροτίνη που λειτουργεί προληπτικά ενάντια στον καρκίνο.

Είναι το γάλα με τα μικρότερα λιποσφαιρίδια, προφυλάσσοντας έτσι τον οργανισμό από την αρτηριοσκλήρυνση.

Περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα απαραίτητων λιπαρών οξέων που συνιστώνται σε θεραπείες ασθενειών όπως στεφανιαίες νόσοι, εντερικές διαταραχές και κυστική ίνωση. Επίσης αυτά τα λιπαρά οξέα έχουν το ιδιαίτερο μεταβολικό πλεονέκτημα να προσφέρουν ενέργεια ενώ συγχρόνως μειώνουν την ποσότητα χοληστερόλης.

Ας θυμηθούμε λοιπόν πάλι το κατσικίσιο γάλα και τα προϊόντα του στα πλαίσια των επιλογών μας.
Εμεί το κάναμε !!!

Έτσι λοιπόν πριν φτάσει το γάλα στην εταιρία μας συλλέγεται καθημερινά από επιλεγμένα κοπάδια αιγών εγχώριας φυλής, με αυστηρό κριτήριο τους κανόνες υγιεινής, ώστε να έχουμε ένα παραδοσιακό προϊόν υψηλής ποιότητας.

Και είμαστε υπερήφανοι για αυτό !! Για το παγωτό μας … Το Αληθινό Παγωτό!

Πρέπει να διευκρινίσουμε πως οτιδήποτε είναι γλυκό και μπαίνει στην κατάψυξη δεν είναι παγωτό. Το παγωτό χαρακτηρίζεται μόνο από τη σύστασή του. Οφείλει να περιέχει τουλάχιστον 10% σε λιπαρά γάλακτος και 12-16% ζάχαρη σε αντίθεση με τα παγωμένα γλυκίσματα που περιέχουν φυτικά λιπαρά.

Έξι βασικοί λόγοι για να επιλέξεις
Το αληθινό παγωτό με κατσικίσιο γάλα !!!
1. Είναι από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου λόγω του γάλακτος που περιέχει.
2. Είναι πηγή βιταμινών Α, Ε, Β1, Β2, Β6
3. Έχει αντιοξειδωτική δράση καθώς περιέχει κακάο, ξηρούς καρπούς (πολυφαινόλες) και φρούτα (βιταμίνες Α, Ε).
4. Νομοθετικά, τα συντηρητικά απαγορεύονται στο παγωτό. Η διατήρησή τους εξασφαλίζεται με την παστερίωση και την κατάψυξη.
5. Οι πρωτεϊνες, οι υδατάνθρακες και τα λιπαρά του παγωτού προέρχονται σε μεγάλο ποσοστό από το γάλα, γι’ αυτό και είναι υψηλής βιολογικής αξίας.
6. Είναι ο πιο γλυκός και ο πιο δροσιστικός πειρασμός για μικρούς και μεγάλους
Ειδικότητά μας το φρέσκο παγωτό ημέρας σε 18 πεντανόστιμες γεύσεις
Προσπαθώντας συνεχώς να ικανοποιούμε όλους τους λάτρεις του είδους, εμπλουτίζοντας και ανανεώνοντας κάθε τόσο με νέες γευστικές προτάσεις.

Εκτός όμως από το παγωτό, η παραγωγή μας με φρέσκο κατσικίσιο γάλα περιλαμβάνει επίσης μεγάλη ποικιλία σε τούρτες, πάστες, κεράσματα και όλων των ειδών γλυκίσματα για κάθε προτίμηση περιμένουν να σας χαρίσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία !!!

και όλα αυτά συνοδευόμενα με ένα χαμόγελο !!!